Over mij

Ik ben Femke, 32 jaar oud, woon in het zuiden des lands. Ik heb samen met mijn vriend een zoontje die in mei 2011 geboren is. Mijn hobbys zijn fotografie, lezen en schrijven. Vandaag heb ik besloten om ook maar eens een blog te gaan beginnen. Dit omdat ik zoveel ideeen in mijn hoofd heb, die ik ook weer heel snel vergeet. en om mezelf een beetje te helpen, gebruik ik deze blog. Wat kan je verwachten van dit blog? - Verhalen over mijn leven als moeder, fotograaf en vriendin/partner/weknemer enz enz - Ideeen voor mijn creatieve kant. - Foto's die ik zelf gemaakt heb. - Blogs, foto's, links etc. van dingen die ik zelf inspirerend vind.

dinsdag 27 september 2011

Het lot

Er is al zoveel geschreven over het lot. Sommige mensen geloven er heilig in, sommige noemen het geluk, sommige vinden het regelrechte onzin.
Maar wat is nu eigenlijk het lot?
Als we alleen al op google kijken en intikken het lot betekenis krijgen we 270.000 resultaten met de meest heftige discussies.
Kijken we op puur op de betekenis van het woord dan betekent lot: onzekerheid van bestemming; noodlot, bestemming; onzekerheid van beslissing of uitslag van iets, wat zal mijn - zijn! het - over iets werpen; het - zal beslissen, er zal geloot worden [figuurlijk] het - is geworpen, het besluit is genomen.

Toch geloof ik heilig in het lot. En niet omdat ik nou zo'n gelovig typje ben of omdat ik houvast nodig heb aan een soort van geloof. Meer omdat het lot zich bewezen heeft bij mij.
Een paar voorbeelden: - ik wilde graag gaan werken als radiodiagnostisch laborant. ik werkte op dat moment als apothekersassisttente en ik moest weg daar omdat ik een jaarcontract had. Maar ik heb een antal sollicitaties gehad in de regio en niemand wilde mij hebben omdat ik mijn diplom nog niet had. Op dat moment werkte ik er ook niet echt hard aan om het wel te halen. Ik heb toen wer gesolliciteerd voor apothekersassistente, keihard gestudeerd en gezorgd dat ik mijn papiertje wel haalde. Gevolg: papiertje gehaald, gesolliciteerd in een kleinschalig ziekenhuis, kon daar gaan werken en gelijk opgeleid worden. Heb daar rustig alles op mijn eigen tempo kunnen leren, fantastische mensen leren kennen en een te gekke tijd gehad.

- Ondertussen waren mijn man en ik bezig met kinderen. Maar het lukte allemaal niet zo goed. Omdat ik in een klein ziekenhuis werkte, kende ik ook alle specialisten en kon ik direct bij een gyn terecht zonder verwijsbriefje, zonder half jaar proberen, zonder moeilijkheden. Daar ben ik gelijk aan de hormonen gezet en na vijf keer zwanger.

- Ik was zwanger en ook hier had ik een contract wat beeindigd werd. Eerst was ik boos, een zwangere vrouw op straat zetten. Belachelijk, maar als snel vond ik weer een nieuw ziekenhuis waar ik aan de slag kon. Sterker nog, ik mocht mijn eigen dagen bepalen en ik werd beter opgeleid en het ziekenhuis had een betere organisatie. Ik kon nu met een gerust hart mijn zwangerschapsverlof ingaan en rustig werken zonder bang te zijn voor het financiele plaatje.

Het lot heeft meerdere malen zich laten zien terwijl ik in nood zat.
Blijkbaar moet een persoon eerst in nood zitten voor het lot zich laat zien. Blijkbaar moet een persoon eerst door een diep dal om daarna een dosis lot te krijgen. Dat is toch eigenlijk raar?
Waarom heb je nu nooit eens geluk als je al gelukkig bent? Is dat omdat je dan er minder van kan genieten? Is het zo omdat je dan pas het lot op haar waarde kan schatten? Of is geluk en het lot alleen bedoeld voor mensen die zich in de nesten werken en een goed hart hebben?
Er zijn zoveel mensen die zich in de nesten werken en er niet meer zelf uit kunnen komen en dat terwijl ze een heel goed hart hebben.
Er zijn heel veel mensen die in mijn ogen wel een heleboel geluk mogen hebben en het lot mogen gebruiken maar waarvan hun grootstendroom altijd een droom zou blijven. En dan zijn er ook nog een heleboel mensen waarbij het geluk of het lot komt aanwaaien. Nieuwe baan? Hop nieuwe baan. Je wilt een kind? Hop gelijk zwanger. Nieuw huis? Hop nieuw huis.

En natuurlijk gun ik het deze mensen wel, maar heel soms zou ik ook eens willen dat het geluk of lot even mijn kant op zou komen zonder dat ik in een diep dal zit. Soms zouden deze mensen ook wel eens wat moeite ervoor mogen doen. Al is het alleen maar om te ervaren hoe andere mensen er mee om moeten gaan, wat er in hun hoofden omgaat, wat voor kracht ze moeten hebben om elke keer weer opnieuw weer ergens voor te gaan.

Wat ik eigenlijk wil bereiken met dit blog, is dat ik mensen wil laten inzien dat je blij mag zijn met de dingen die je wel hebt. Dat er ook mensen zijn die heel veel moeite voor iets hebben gedaan en het uiteindelijk gelukt is. Of dat er mensen zijn waarbi het na zoveel laren proberen, diepe dalen en de nodige porties lot en geluk nog steeds niet gelukt is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten